Over mij

Op mijn 28ste had ik het (uiterlijk) helemaal voor elkaar. Een studie bedrijfseconomie op zak, een mooie baan in de marketing, fijne vrienden en een leuk appartement in Amsterdam. Toch knaagde er iets. Een soort leegte. Is dit alles? Is dit wie ik ben? Daarnaast kampte ik ook met fysieke klachten. Ik kreeg het gevoel dat het leven aan me voorbij ging en had behoefte aan zingeving.

Na twee – voor mij ‘larger than life’- natuurervaringen in de grootse stille bergen, wist ik dat er geen weg meer terug was. Ik nam allereerst het rotsvaste besluit om van mijn klachten af te komen. Ik stond open voor iedere oplossing als het maar werkte. Zo kwam ik op wegen die ik normaal niet zou bewandelen, en kwam ik in aanraking met mijn eerste life coach. Van haar kreeg ik twee belangrijke adviezen. Het eerste was: ‘hou op met vechten’. Hou op met je te verzetten tegen wat er wel is (fysieke pijn), maar wat je niet wil. Ik vond het een wonderlijk advies, maar gaf me over. Ik gaf de strijd, de controle op. Het was ongelofelijk, maar het werkte! Na 10 jaar last te hebben gehad was ik van mijn klachten af.

Het tweede advies was een boekentip: De zeven spirituele wetten van succes van Chopra. “Ga jij dat maar eens lezen”, zei ze. Ik had nog nooit iets spiritueels gedaan. Maar aangezien ik voor alles open stond, ben ik het gaan lezen. Het boekje heeft m’n ogen geopend en m’n leven veranderd. Het leerde me dat ik nooit stil stond. Nooit stil was. Alleen maar doen en denken. Geen ‘zijn’. Ik leerde het NU te ervaren én te waarderen. Ook kwam ik tot het inzicht dat ik niet mezelf, maar de buitenwereld als m’n referentie punt gebruikte. Ik leefde naar de goedkeuring en verwachtingen van anderen. Dat wilde ik omdraaien.

“Als geld en tijd geen rol spelen, wat zou jij dan doen?”

Maar de mooiste vraag kwam in het laatste hoofdstuk, je doel in het leven: “Als geld en tijd geen rol spelen, wat zou jij dan doen?” Dat was precies mijn zingevingsvraag! Met die vraag ben ik op het strand gaan lopen, in het nu. En op de tweede dag kwam het antwoord binnen zeilen: ik wilde mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Mensen blijer, wijzer, krachtiger maken. Ja ik wilde de richting op van coachen, trainen en opleiden. Het was een absoluut Eureka moment. Daar op het strand. Ik heb (letterlijk) staan juichen. Ik wist wat ik wilde, eindelijk!

Ik had voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik mijn eigen pad liep. Dat er überhaupt een pad was, een ‘mijn pad’! En ík zat aan het stuur. Ik heb mijn baan opgezegd en m’n eerste sabbatical genomen. De ruimte en het plezier dat ik ervaarde door een tijdje niet te werken, even niets te moeten, vond ik bevrijdend en verrijkend. Het bleek de eerste van een reeks die zouden volgen in mijn leven. Het gaf me de tijd om ‘alles te doen wat ik altijd al wilde’. Bijvoorbeeld op zangles gaan, leren mediteren en een overnachting in het torentje van Hotel New York. Maar ook oriënterende gesprekken voeren in de nieuw gevonden richting. Ik vond vrij snel een baan bij De Baak “trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling”. Het leek wel of het leven me ondersteunde op allerlei wonderlijke manieren omdat ik de keuze had gemaakt om echt vanuit m’n hart te leven.

Na het eerste beginnersgeluk, was de nieuwe weg echt niet alleen maar makkelijk. Maar het was wel mijn weg. Het waren mijn ervaringen, mijn strubbelingen, mijn overwinningen. Ik leerde veel. Na het eerste boek dat me zo geraakt had, ben ik nooit meer opgehouden met leren. Boeken, workshops, lezingen, coaching, opleidingen, retraites. Het was en is een oneindige bron van inspiratie. Eén van mijn favorieten was het boek ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle, dat een krachtige leidraad in mijn leven werd.

S-way

Na een mooie en leerzame ervaring bij de Baak kwam het gevoel van verder moeten gaan weer op. Ik wilde me meer verdiepen in 1 op 1 coaching van jonge mensen. In die tijd kwam de Wet van de Aantrekkingskracht op mijn weg via ‘the Secret’. Ik heb ademloos naar de dvd gekeken en ben enthousiast gaan oefenen met het toepassen in mijn leven.

Na enige tijd begon het zijn vruchten af te werpen en vond ik een baan bij ORMIT die me meer gaf dan ik had durven dromen. Als Talent Development Manager mocht ik ontwikkelgerichte jonge talenten begeleiden in het (ruim) twee jaar durende ORMIT traineeship. Ondertussen kreeg ik ook de kans om een mooie coachopleiding te volgen. Een loopbaancoachopleiding had ik al op zak. Zo werd ik steeds allrounder als coach.

Na een geweldige elf jaar bij ORMIT was het wederom tijd om mijn weg te vervolgen. ‘Mijn ziel’ riep me weer. Ik wilde nog meer vanuit mezelf leven en werken. En zo is S-way ontstaan . Je ‘Soul way’ zwieren. In mijn geval Saskia’s Weg. Een nieuw avontuur, dit keer als ondernemer. Ik stond wederom te popelen.

Let’s Sway

Ondertussen is S-way omgedoopt tot Let’s Sway. Na drie jaar ondernemerschap had ik zo veel geleerd en wilde ik naast mezelf, ook de bedrijfsnaam vernieuwen. Met meer ‘swung’ en meer ‘samen’. Want hoe meer mensen hun eigen weg vinden hoe mooier de wereld wordt. En samen dansen is sowieso veel leuker. Laten we het leven leven zoals het bedoeld is, Let’s Sway! 🙂

Naar Opleiding & Inspiratie