Testimonials Retraites

Lees hieronder hoe anderen de retraites ervaren hebben.

“We gingen samen op zoek naar de vraag achter de vraag; naar mijn behoeften.”
De retraite heeft me (veel) meer gebracht dan ik van te voren had verwacht. Het effect van ‘even braakliggen’, dus echt ruimte en tijd voor mezelf waarin even niets moet en alles er mag zijn, heeft zijn vruchten afgeworpen. Schijnbaar moeiteloos ontstonden ontmoetingen, inzichten, inspiratie en coachgesprekken. Saskia geeft de ruimte om je eigen retraite pad te lopen, maar is op de juiste momenten telkens aanwezig. Ze hield ons scherp op onze thema’s, was een luisterend oor, een coach onderweg. Thema’s en inzichten verdiepten zich per dag. We gingen samen op zoek naar de vraag achter de vraag; naar mijn behoeften.
Daarnaast was het ook gewoon ontzettend leuk en ontspannen, o.a. door de omgeving, de natuur en goed gezelschap van andere gasten. De effecten van deze retraite hebben op alle aspecten van mijn leven invloed gehad. Een magisch weekend!
Strategisch adviseur/projectleider in de gezondheidszorg

“Een inspirerende dag, waarbij momenten binnen worden afgewisseld met opdrachten buiten in een prachtige omgeving.”
Alle ingrediënten zijn aanwezig om stil te staan, te reflecteren en na te gaan waar het voor jou over moet gaan in (de aankomende periode van) je leven. Prikkelende vragen van Saskia, rake opmerkingen en haar gebruik van inzichtgevende metaforen zijn hier zeker helpend bij geweest. Goed om jezelf te gunnen!
Charlotte – Medisch psycholoog

“Weer even her-ijken en tijd vrijmaken voor reflectie en het scherp stellen van mijn doelen.
Even 1 dag helemaal weg uit de waan van de dag en alle ruimte voor jezelf om te reflecteren of om juist gewoon te ont-moeten en te genieten van de rust en de mooie omgeving. Als kersverse papa en na alle hectiek van afgelopen maanden horende bij een baan als interim manager van een zorginstelling in tijden van Corona, was deze dag precies wat ik nodig had. Letterlijk even afstand nemen van alle drukte en juist heel bewust de stilte opzoeken. Weer even her-ijken en tijd vrijmaken voor reflectie en het scherp stellen van mijn doelen. Dit alles in een geweldige omgeving en onder fijne en professionele begeleiding van Saskia. Ik vond de pitstop een fantastische dag, heel graag tot een volgende keer! 
Robin Paisier – Ondernemer

“Het was een gouden weekend. De contacten, de gesprekken, de meditatie, de super omgeving op Kasteel Slangenburg.”
Saskia kijkt echt goed naar de persoon die tegenover haar zit. Ze luistert goed en is oprecht geïnteresseerd in de mens. Ze is heel betrokken en zichzelf. Ze stelt de juiste vragen, waardoor je snel tot de kern komt. Verder heeft ze een blijmoedige uitstraling, waardoor het licht en ontspannen blijft.
Het zijn niet alleen de gesprekken, maar ook de oefeningen tussendoor (o.a. visualisaties), die je aan het denken zetten en je de juiste inzichten geven. Het meest bijgebleven is dat ik aan het stuur van mijn levenswiel sta, ik bepaal mijn koers (ongeacht wat anderen zeggen).  
W.A. Veerman

“De Persoonlijke Pitstop heeft me handvatten gegeven om keuzes te maken bij het anders inrichten van mijn leven.”
Door de juiste vragen te stellen heeft Saskia me geholpen om op zoek te gaan naar antwoorden op vragen die ik had, zoals ‘waar word ik gelukkig van’ en ‘hoe wil ik dat mijn dag eruit ziet’. Door me zelf daarover te laten nadenken en daarbij de tools aan te reiken, ben ik op een bewuste manier gaan kijken naar veranderingen die ik in mijn dagelijkse routine wil doorvoeren. De Persoonlijke Pitstop heeft me handvatten gegeven om keuzes te maken bij het anders inrichten van mijn leven. 
Jonathan

“Een aanrader: doe het jezelf cadeau!” 
Ik kijk terug op een waardevolle dag waarin stilstaan, reflecteren en bezinnen sleutelwoorden waren. Fijn wanneer je normaliter ‘in de 3e versnelling’ werkt en een jong gezin combineert. Zowel de interactie met de andere deelnemers als de momenten die je voor jezelf had en de gesprekken met Saskia vond ik prettig en zinvol. De pitstop dag – in een mooie omgeving – gaf me tools én een duwtje in de rug om meer ruimte & rust te creëren in het dagelijkse leven. Een aanrader: doe het jezelf cadeau!  
Beleidsmedewerker Cultuur 

“In slechts 1 dag heb ik gedachtenpatronen kunnen doorbreken en belangrijke besluiten kunnen nemen in mijn leven.”
Deze retraite en persoonlijke pitstop heeft mij heel veel gebracht! In slechts 1 dag heb ik gedachtenpatronen kunnen doorbreken en belangrijke besluiten kunnen nemen in mijn leven. Juist door mezelf alle ruimte te geven om stil te staan bij wat voor mij écht belangrijk is. En deze dag heeft me dat heel helder doen inzien en handvatten gegeven om hier ook naar te handelen! Ik voel weer zoveel blijdschap en energie. Een mooie balans tussen écht ruimte voor mezelf, ongedwongen groepsdynamiek en de unieke inspirerende begeleiding van Saskia. Ik ben blij dat ik mezelf deze dag gegund heb! Even niks meer moeten en ervaren wat er dan ontstaat. 
Arlette

“Met hulp van Saskia’s begeleiding heb ik mijn vuurtje steeds meer teruggevonden!”
Saskia is een hele fijne coach die vanuit een zachte maar duidelijke kracht te werk gaat. Ze schuwt het spirituele aspect niet, en blijft toch down-to-earth. Ik heb haar meegemaakt in een retraite en als loopbaancoach (in een pakket). Ik zat even niet lekker in mijn flow. Saskia is heel flexibel, ondersteunend en wijs. Ook geeft ze echt wel terug aan je wat zij ziet. Met hulp van haar begeleiding heb ik mijn vuurtje steeds meer teruggevonden!
Ik zou haar zeker aanraden, als je bijv. met levensvragen zit of je in een beroepsmatige zoektocht bevindt, kan zij weer wat lucht en vertrouwen in je proces brengen.
Lidia van Albada

Met haar voeten stevig op de grond trekt Saskia krachtige parallellen met de lessen van haar ‘guru’s’ en met de voor iedereen toegankelijke natuur.”
Ik ken Saskia al sinds onze gezamenlijke studententijd en heb veel bewondering en respect voor de manier waarop zij haar hart volgt en zich ontwikkeld heeft tot de persoon en professionele coach die zij nu is. 
De harmonie die zij ervaart brengt ze met zich mee en werkt aanstekelijk bij de weg die ik ben ingeslagen als we elkaar treffen tijdens de 3-daagse retraite in Doetinchem. Saskia is warm, geïnteresseerd en een kundige mediator van de groep die met uiteenlopende achtergronden en persoonlijke verwachtingen naar kasteel Slangenburg is gekomen. Het zijn intensieve dagen, terwijl Saskia juist weinig druk legt op MOETEN en voldoende handvatten geeft voor wat we meer kunnen toelaten en MOGEN om tot nieuwe persoonlijke inzichten te komen. De 1 op 1 gesprekken, al dan niet tijdens lange wandelingen in de prachtige omgeving, zetten aan tot nadenken en mogelijke veranderingen.

Ik verleng mijn tijd met Saskia na de retraite met enkele coachingsgesprekken. Het is vrij eenvoudig om je open te stellen naar Saskia omdat zij goed voorbereid en respectvol omgaat met de vraagstelling, technieken voorstelt waarmee thuis verder gewerkt kan worden en tussentijds het contact vriendelijk onderhoudt. Daarmee stimulerend dat ik echt met mezelf aan de slag ben gegaan en technieken heb leren toepassen om mee verder te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Met haar voeten stevig op de grond trekt Saskia krachtige parallellen met de lessen van haar ‘guru’s’ en met de voor iedereen toegankelijke natuur. Let’s Sway stuurt je zo vanzelf richting de weg die je zelf in wilt slaan.
Susan, Marketing Director


Lees hier de Testimonials over de coaching

Terug naar Retraite Overzicht