Herfst-retraite ‘ff braak liggen’

Driedaagse herfst-retraite op Kasteel Slangenburg in Doetinchem
20 – 22 november 2020

Braak liggen [F.A. Stoet,1923]:
Gedurende eenigen tijd onbebouwd blijven liggen. Het omwerken en gedurende zekeren tijd onbezaaid laten van den grond (meestal gepaard met bemesting), hetgeen aan het uitgeputte bouwland weder nieuwe kracht en vruchtbaarheid geeft.

Soms is het enige dat je nodig hebt RUIMTE
Een paar dagen helemaal voor jou
Waarin je niks hoeft of moet
Waarin je kan ontspannen en verstillen

Lekker naar buiten
Uit je hoofd
In het nu
Vrij, je eigen weg bepalend

In die vrije ontspanning
op afstand van het dagelijkse
ontstaat er weer ruimte voor een heldere geest
en wellicht voor iets nieuws dat wil opborrelen

Een nieuwe kijk op het bestaande
Een verborgen wens, een helder inzicht
En bovenal lichtheid en plezier
Let’s Sway!


Wist je dat de eerste plantjes die opkomen op braakliggende grond pioniersplanten worden genoemd? Wat is het nieuwe dat in jou omhoog komt als je helemaal vrij en ontspannen bent?

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan (korte of langere) pauzes in mijn leven. Het heeft me altijd veel gebracht. Een gevoel van vrijheid, ontspanning en mezelf zijn. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als je (al dan niet wandelende) sparringpartner en coach, en kan ik helpen met het verkrijgen van helderheid en inzichten. Het ontsluiten van je eigen wijsheid :). Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.s-way.nl/overmij.

Aanvullende (vrijwillige) elementen waaraan je kunt denken tijdens de retraite zijn: meditaties, wandel opdrachten, uitwisselen van inspiratie en inzichten, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Kasteel Slangenburg heeft er alles aangedaan om het verblijf veilig te maken i.v.m. Corona en de 1,5 meter maatregel.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning en inzicht, en die afgestemd zijn op individu en groep.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf. En wellicht ook anderen. Laat het ontstaan. Let’s Sway! 😊

Wanneer:
20 t/m 22 november. Aankomst vrijdag tussen 11.00 en 11.30 uur, vertrek zondag tussen 12.00 en 12.30 uur. Wie wil kan zondag aansluitend op eigen gelegenheid lunchen in het Koetshuis op het terrein van Slangenburg.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. En dit zichzelf gunt!
Je kunt denken aan bezinning op een bepaald thema of periode in je leven, maar je kan ook komen om de ‘vreugde van Zijn’ (in plaats van overmatig doen en denken) te ervaren, en kijken wat er bovenkomt als jij in je vrij staat 🙂

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.s-way.nl/overmij

Kosten:
€ 489 inclusief 2 overnachtingen in een basiskamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), alle maaltijden, koffie & thee, een intake vooraf, begeleiding ter plekke, nagesprek achteraf. Voor een luxere kamer geldt een toeslag. Indien gewenst is de retraite uit te breiden met coachgesprekken voor- en/of achteraf.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van S-way.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door te bellen of te mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is tussen de 4 en 6 personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom! Dit worden dagen om van te genieten🙂

Terug naar Retraite overzicht