Koning Winter Retraite

Driedaagse winter retraite op Kasteel Slangenburg te Doetinchem
28 t/m 30 januari 2022


Koning Winter
De winter is het seizoen waarin de natuur het stilst is
Schijnbaar gebeurt er niks…
Maar ondertussen rijpt het ondergronds
Het stil-liggen geeft nieuwe kracht en vruchtbaarheid aan de grond
Om straks helemaal klaar te zijn
Voor de bloei van het nieuwe seizoen
Heet het daarom Koning Winter?

New Beginnings
Januari 2022
Een nieuw jaar, een nieuw begin
Een perfect moment om je te bezinnen
Wat laat je los, wat neem je mee
Wat is nieuw, waarmee ga jij beginnen
Wat wordt de focus van jouw nieuwe jaar?

Jij zit aan het stuur
Ieder mens staat aan het roer van zijn eigen leven. Niemand anders dan jij kan bepalen wat goed is voor jou. Jij bent de stuurman. In de retraite krijg je zicht op jouw Levens-stuur. Het wordt helder op welke leefgebieden jij wilt aan- of bijsturen, zodat je in jouw nieuwe jaar meteen op koers ligt. Your true North:)

Koning(in) te rijk
Ben jij er aan toe om hartje winter een paar dagen ‘braak te liggen’? Te leven als een echte koning(in) op het prachtige oude Kasteel Slangenburg. Een unieke plek waar je je waant in vroegere tijden, en je je in alle rust kan bezinnen op jouw ‘new beginnings’. Voel je dan de koning(in) te rijk en schrijf je in voor deze heerlijke retraite! (onderaan deze pagina bij kopje ‘aanmelden’)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in de persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als je sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht en helderheid. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.lets-sway.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. En vrij toegang tot het hele kasteel en de tuin. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en zijn er diverse (vrijwillige) groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inzicht en inspiratie.

Daarbij kun je denken aan: meditaties, qigong, wandel opdrachten, thema-gerichte teachings, uitwisselen van ervaringen, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway!😊

Wanneer:
28 t/m 30 januari 2022. Aankomst vrijdag rond 14.30/15.00 uur. En vertrek zondag circa 14.30 uur.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. En dit zichzelf gunt!
Het overkoepelend thema is ‘New Beginnings’, maar er is ook ruimte voor andere (individuele) thema’s.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.lets-sway.nl/overmij

Kosten:
Totaal prijs van deze 3-daagse retraite is € 545,-. Dit is inclusief twee overnachtingen in een eigen kamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven beschreven onder ‘wat’ ) en een telefonisch voor- en nagesprek (indien gewenst). Voor een luxere kamer geldt een toeslag.
Fris- en alcoholische dranken, als ook de toeristenbelasting (€ 3,-) zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door te bellen of te mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is +/- vier personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom! Dit worden dagen om van te genieten.

Terug naar Retraite overzicht