Lente Retraite – Lichtkracht

Driedaagse lente retraite op Kasteel Slangenburg te Doetinchem
25 t/m 27 maart, 13 t/m 15 mei 2022


Lichtkracht!
Het wordt lichter en lichter.
Op 21 maart wint de dag het van de nacht.
Met de lente breekt het lichtste seizoen van het jaar aan.

Dit licht geeft kracht aan de bloembollen en boomknoppen
om open te breken, te groeien en tot bloei te komen.
Licht geeft kracht!

Maak deze lente optimaal gebruik van deze lichtkracht.
Maak ruimte en tijd voor jezelf.
En zet je schijnwerper op de zaadjes die jij graag wilt laten ontkiemen.

Jij bent de architect
Ieder mens staat aan het stuur van zijn eigen leven. Jij bent de de (tuin)architect. Niemand anders kan bepalen wat mooi, plezierig of van betekenis is voor jou. Door in alle rust en vrijheid hierop te reflecteren, kan je bewustere keuzes maken voor de weg die bij jou past. En hoe meer aandacht jij geeft aan jouw wensen, hoe groter de kans dat ze uitkomen. Want wat je aandacht geeft dat groeit!

Koning(in) te rijk
Heb jij zin om deze Lente eens bewust jezelf in het licht te zetten, en je te bezinnen op wat jij graag tot groei en bloei wil brengen? Voel je dan een echte koning(in) op het prachtige kasteel Slangenburg, en schrijf je in voor deze heerlijke lente retraite! (zie kopje ‘aanmelden’ onderaan deze pagina)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in de persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als begeleider, sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht en helderheid. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.lets-sway.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. En vrij toegang tot het hele kasteel en de tuin. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en zijn er diverse (vrijwillige) groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inzicht en inspiratie.

Daarbij kun je denken aan: meditaties, qigong, wandel opdrachten, thema-gerichte teachings, uitwisselen van ervaringen, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway!😊

Wanneer:
Er zijn twee data: 25 t/m 27 maart en 13 t/m 15 mei 2022. Aankomst vrijdag rond 14.30/15.00 uur. En vertrek zondag circa 14.30 uur.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. En dit zichzelf gunt! Het overkoepelend thema voor de Lente retraite is Lichtkracht, maar de individuele thema’s staan altijd centraal.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.lets-sway.nl/overmij

Kosten:
Totaal prijs van deze 3-daagse retraite is € 636. Dit is inclusief twee overnachtingen op een eigen kamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven beschreven onder ‘wat’ ) en een telefonisch voor- en nagesprek (indien gewenst). Voor een luxere kamer geldt een toeslag.
Fris- en alcoholische dranken, als ook de toeristenbelasting (€ 3,-) zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door te bellen 06 51519034 of te mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl. De groepsgrootte is +/- vier personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom! Dit worden dagen om van te genieten.

Terug naar Retraite overzicht