Sway aan Zee!

Retraite op Ameland

De Kunst van het Niets Doen (en meer bereiken)

WORDT VERPLAATST naar maart-april 2022. Precieze datum en inhoud volgen nog.

Zee van Ruimte
Kom genieten van deze heerlijke retraite op Ameland. Van de uitgestrektheid, de ruimte, de stilte, de magische natuur. Ik was er in maart dit jaar, wat een plek! De foto’s heb ik toen gemaakt.

Het eiland nodigt uit om uit te waaien, op te laden en te genieten van natuur, zee, lekker eten en bewegen. Maar ook voor reflectie, een goed gesprek en vooruitkijken. Kortom ruimte voor jou!

Door het vaste (bekende) land letterlijk achter je te laten kom je makkelijker in contact met je Ei-gen land. Er ontstaat steeds meer afstand en ruimte in je hoofd. Je ‘kop’ waait door, je kan je eigen stem weer horen. Weten wat goed is voor jou.

De Kunst van het Niks Doen (en meer bereiken)
In november is het Kunstmaand op Ameland. Wij gaan ons o.a. bekwamen in de Kunst van het Niks Doen (en meer bereiken). Door even niks te doen en niks te hoeven, kom je tot stilstand en ga je het Nu ervaren. In het Aanwezig Zijn voel je de aarde weer onder je voeten, worden je zintuigen op scherp gezet en ervaar je de ruimte om je heen.

In die ruimte verbind je je met het hele SPEELveld, met het veld van alle mogelijkheden. Als rijpe vruchten vallen ideeën, inzichten of acties je dan in. Door eerst te Zijn en dán pas te Doen ontstaat er geïnspireerde actie waar je blij van wordt, in plaats van actie vanuit moeten, druk of routine. Ze komen uit je diepere zelf en bevatten de energie van jouw diepste wensen, dromen en wijsheid.

Meesterschap
In verband met de Kunstmaand zijn verspreid over het eiland verschillende kunstwerken ten toon gesteld (er is ook een expositie op onze eigen locatie). Deze kunnen dienen als inspiratie en metafoor voor ons eigen meesterschap. Namelijk dat van Meester zijn over jouw leven. Met de figuurlijke (of indien gewenst letterlijke) penseel in je hand bepaal jij wat er op het doek komt; de contouren en hoe het ingekleurd wordt. Jij creëert jouw levenswerk. De ruimte, rust en vrijheid op Ameland zijn bij uitstek geschikt om je daarop te bezinnen.

Toevallig 11-11
Voor de mensen die hier iets mee hebben: De retraite vindt in november (de 11e maand) plaats, het eerste moment dat er was. We eindigen de retraite op donderdag 11-11. Ik wilde liever een midweek en vrijdag eindigen, maar dat kon niet omdat vrijdag al was volgeboekt. 11 is een meestergetal en 11-11 staat bekend als een spiritueel getal, een poort naar je diepere/grotere Zelf. Leuke toevalligheid toch? Of bestond toeval nou niet…? 😉

Wil jij Meester worden over je eigen leven door middel van de Kunst van het Niks Doen? Schrijf je dan in voor deze heerlijke retraite! (zie onderaan deze pagina, bij kopje ‘aanmelden’)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in de persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als groepsleider, sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht, helderheid en inspiratie. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.lets-sway.nl/overmij.

Overzicht en Praktische zaken

Wat:
Vijfdaagse retraite met drie vaste maaltijden per dag. Je hebt een eigen kamer en er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daarnaast is er ruimte voor individuele gesprekken en een aanbod van groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inspiratie en inzicht. Hierbij kan je denken aan (individuele) wandelopdrachten, meditatieve- en qigong oefeningen, visualisaties, inspirerende en inzichtgevende teachings ten gunste van De Kunst van het Niks Doen.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway!😊

Wanneer:
WORDT VERPLAATS naar maart-april 2022. Precieze datum en inhoud volgen nog.
Aankomst 15.00 uur, vertrek ca 11.30 uur.

Locatie:
Sier aan Zee, Hollum Ameland, zie https://www.sieraanzee.nl. Sier ligt prachtig gelegen op de meest Westelijke punt van Ameland, waar de vuurtoren als baken van licht de wacht houdt. Midden in de duinen, direct aan het bos en de zee op loopafstand. De gezellige huiskamer met haard is altijd voor iedereen open. Wat wil je nog meer:)

Voor wie:
Voor wie toe is aan tijd en ruimte voor zichzelf om uit te waaien, op te laden en te genieten. Én zich te bezinnen op bewuster meesterschap over haar/zijn leven. Voor mensen die (beter) willen leren om ‘niks te doen’, in het Nu te zijn en meer rust te ervaren. Om van daaruit hun leven met meer plezier, gemak en ontspanning te laten ontvouwen en vorm te geven.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.lets-sway.nl/overmij.

Kosten:
Totaal prijs van deze 5 daagse retraite is € 755,-. Dit is inclusief 4 overnachtingen in een eigen kamer met douche en toilet, drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven onder ‘wat’ beschreven) en een telefonisch voor- en nagesprek (intake en outtake).
Fris- en alcoholische dranken en luxere koffie zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend. Verder is het mogelijk om op locatie een fiets te huren (prijzen bij mij op te vragen). En voor de liefhebbers is er een sauna en wellness in de buurt welke op eigen initiatief en kosten te boeken zijn, zie www.wellnessboomhiemke.nl.

Referenties:
Lees hier de ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Wil jij ook uitwaaien en genieten van het ‘niks doen’ op Ameland, een trip helemaal speciaal voor jou? Meld je dan nu aan! Je kan mailen of bellen naar: saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034 (deelname is naar binnenkomst). Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom!

Terug naar Retraite overzicht