TIME OUT

Driedaagse zomerretraite op Kasteel Slangenburg in Doetinchem
27 t/m 29 augustus 2021

Time out
Ben jij toe aan een Time out?
Even alles stop zetten. Pauze… II
Niks hoeven en niks moeten
Tijd voor jou

Rust en stilte om je heen
De geest verstillen
Genieten van de prachtige natuur
De stilte van het bos

Alle tijd
Je kan tot rust komen
Bijkomen en opladen
En je zo weer verbinden met je eigen natuur

Waar verlang jij naar?
Waar word jij blij van?
Waarvan gaat jouw hart zingen?

Neem eens alle tijd om te voelen en ervaren wat er dan bij je opkomt. Laat het ontstaan. Het komt van binnenuit. Uit je pure unieke zelf. Niemand anders kan dat voor jou doen of weten.

Verwondering
In een time-out haal je de tijd er even uit. En daarmee haal je ook (tijds)druk weg. Er ontstaat dan ruimte en ontspanning. Je staat meer open voor verschillende mogelijkheden, voor verwondering, het onverwachte en spontane dat het leven bij je wil brengen.

Ben jij er aan toe om je in alle rust te bezinnen op (onderdelen van) jouw leven? Schrijf je dan in voor deze heerlijke zomer retraite op kasteel Slangenburg (zie onderaan deze pagina onder kopje ‘aanmelden’)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht, helderheid en inspiratie. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.lets-sway.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Corona
Kasteel Slangenburg heeft er alles aangedaan om het verblijf veilig te maken i.v.m. corona en de 1,5 meter maatregel.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. En vrij toegang tot het hele kasteel en de tuin. Er is veel ‘open space’ om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daarbinnen is er ook ruimte voor individuele gesprekken en zijn er diverse (vrijwillige) groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inzicht en inspiratie.

Daarbij kun je denken aan: meditaties, qigong, wandel opdrachten, thema-gerichte teachings, uitwisselen van bevindingen, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway!😊

Wanneer:
27 t/m 29 augusus 2021. Aankomst vrijdag vanaf 14.30uur uur. En vertrek zondag rond 14.30 uur.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan een Time out. Aan tijd en ruimte voor zichzelf, om zich onder afgestemde begeleiding in alle rust te bezinnen op een specifiek thema, een vraag of periode in je leven. Alles is welkom.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.lets-sway.nl/overmij.

Kosten:
Totaal prijs van deze 3-daagse retraite is € 545,-. Dit is inclusief twee overnachtingen in een eigen kamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven beschreven onder ‘wat’ ) en een telefonisch voor- en nagesprek (intake en outtake). Voor een luxere kamer geldt een toeslag.
Fris- en alcoholische dranken zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend. Evenals de toeristenbelasting, van €1,50 per nacht.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Wil jij ook genieten van deze heerlijke zomer retraite, meld je dan aan door te bellen of mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is circa 4 tot 6 personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom!

Terug naar Retraite overzicht