Midzomer Retraite, Lichter Leven

Licht(er) leven. Wie wil dat nou niet? Op de langste en lichtste dagen van het jaar, rondom Midzomer, is dat niet moeilijk. De zon staat op zijn hoogst. De natuur nodigt uit om te baden in het licht. Buiten zijn, buiten spelen, buiten leven. Je laaft je aan de zon, je warmt op, je laadt op. Het prachtige Slangenburg biedt eindeloos mogelijkheden om te genieten in deze tijd van het jaar. Je geeft je zintuigen de kost, meandert over het landgoed, doet een middagdutje. Ruimte, tijd en vrijheid voor jou!

Bezinnen in alle rust
Vanuit die rust laat je je gedachten over je leven gaan. Zijn er dingen waar je heel blij van wordt. Waar het licht, luchtig en levendig voelt en je dankbaar voor bent. En zijn er dingen waar je verandering in wil aanbrengen? Waar het nog niet stroomt, het stroef of zwaar voelt. Wat zou je daarbij helpen? Wat heb je nodig? Laat de antwoorden als vanzelf komen vanuit de ruimte die in je hoofd ontstaat. Vanuit je intuïtie en je eigen wijsheid; je innerlijke stem. En met de hulp van aanvullende inspiratie, meditatie en gesprekken.

Jij zit aan het stuur
Ieder mens staat aan het stuur van zijn eigen leven. Jij bent de regisseur. Niemand anders dan jij kan bepalen wat goed is voor jou. Door bewuster te worden van waar het licht of zwaar voelt, kan je ook bewuster gaan sturen. En dus vaker kiezen voor het lichte, zodat jouw levensreis er een van meer en meer plezier en voldoening is. Geef aandacht aan het lichte, want wat je aandacht geeft groeit:)

Koning(in) te rijk
Ben jij toe aan afstand nemen, aan tijd en ruimte voor jezelf? Kom dan leven – al is het maar voor even – als een echte koning(in) op het prachtige oude Kasteel Slangenburg. Waar je je in alle rust kan bezinnen op het besturen van jouw eigen koninkrijk. Schrijf je in voor deze heerlijke retraite! (zie contactgegevens onderaan deze pagina onder kopje ‘aanmelden’)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als begeleider, sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht, helderheid en inspiratie. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.lets-sway.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te leen, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer en vrij toegang tot het hele kasteel en de tuin. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en zijn er (vrijwillige) groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inzicht en inspiratie.

Daarbij kun je denken aan: meditatie, qigong, wandel opdrachten, thema-gerichte teachings, uitwisselen van ervaringen, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let it sway!😊

Wanneer:
24 t/m 26 juni 2022. Aankomst vrijdag om14.30 uur. En vertrek zondag na de lunch om circa 14.30 uur.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. Het overkoepelend thema is Licht(er) Leven, maar er is ook ruimte voor andere (individuele) thema’s.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.lets-sway.nl/overmij.

Kosten:
Totaal prijs van deze 3-daagse retraite is € 570. Dit is inclusief twee overnachtingen in een eigen kamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven beschreven onder ‘wat’ ) en een telefonische intake vooraf. Voor een luxere kamer geldt een toeslag.
Fris- en alcoholische dranken, als ook de toeristenbelasting (€ 3,-) zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Wil jij ook genieten van deze heerlijke zomer retraite, meld je dan aan door te bellen of mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is 4 tot 6 personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom!


Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuws/blog berichten? Schrijf je dan hieronder in voor de Let’s Sway nieuwsbrief:


Terug naar Overzicht Nieuws & Blog
Terug naar Home