Je natuurlijke ritme

Geniet jij ook zo van de Lente? Ik vind het geweldig om te zien hoe alles in de natuur een eigen ritme en seizoen heeft. Bomen in de lente laten dat bij uitstek zien. Die groeien en bloeien allemaal in hun eigen tempo. De een is niet beter dan de ander. Het is gewoon de eigenheid van die boom. Ieder zijn sway. De variatie in bloeitijd geeft juist zo’n mooi gezicht.

Wat is jouw natuurlijke ritme?
Ook de mens kent zijn eigen seizoenen en ritme. In welk seizoen leef jij? En ben je een vroegbloeier of een laatbloeier? Wat het ook is, het is allebei goed. Ieder piekt, bloeit en oogst op zijn eigen moment. En in de wintermaanden gebeurt er (schijnbaar) wel eens niks. Dan hebben we gewoon rust nodig. Even braak liggen, om ons weer op te maken voor de bloei van een nieuw seizoen.

Versnellen of vertragen
Inzicht in je natuurlijke ritme kan helpen met geduld. En met overgave. Vruchten vallen pas in het najaar. Dus het heeft geen zin om in de lente al ongeduldig te zijn. Laat staan om te pushen. Dat kost alleen maar energie. En dat kan de boel zelfs vertragen. We willen vaak te snel in onze moderne wereld. Bijvoorbeeld in onze ontwikkeling. Of in hoe een bepaald proces verloopt. Dan slaan we het liefst een seizoentje over. Maar soms moeten we juist vertragen om later te kunnen versnellen.

Zwier mee
Een fase gaat wel eens tergend langzaam. Dat is een uitdaging… Maar ook als het stil lijkt te staan is er ritme. Het leven is altijd in beweging. Zwier mee met je ritme. Leef iedere fase! Ik put vertrouwen uit de natuur. Íedere dag een piepklein stapje, net als de blaadjes van de boom die nu uitvouwen, en voor je het weet straalt je bladerpracht in volle glorie als een kroon op de geboorte van het nieuwe.

Saskia Braakman
8 mei 2020

Reageren:
E: saskia.braakman@lets-sway.nl
T: 0651519034


Tijd voor reflectie?
Heb jij zicht op jouw seizoenen? Zwier je mee met je ritme of ben je het kwijt? Is het tijd om te versnellen of juist te vertragen? Vragen, vragen… Wie weet heb je behoefte aan een moment van reflectie en ruimte. Denk dan eens aan coaching of een retraite. Even afstand nemen helpt altijd. Succes!

Wil je op de hoogte blijven van mijn blog berichten? Schrijf je dan hieronder in voor de Let’s Sway nieuwsbrief:Terug naar Overzicht Nieuws & Blog
Terug naar Home